Zoeken

WK Qatar: Walid Regragui bespreekt kansen Marokko

5 november 2022 - 22:00 - Sport

©

Coach Walid Regragui licht zijn aanstelling als coach van de Atlas Leeuwen en de kansen van Marokko op het WK toe. Volgens hem heeft het koninkrijk "een team waar elke tegenstander het moeilijk mee zal hebben".

In een interview met Canal+ Afrique gaf Regragui commentaar op zijn aanstelling als coach van de Atlas Leeuwen en zijn eerste maanden aan het roer van de ploeg. "Ik kan mijn gevoelens en mijn Marokkaanse DNA meenemen. De nationale ploeg bestaat niet alleen op het veld. De relaties tussen de spelers zijn ook belangrijk," legde hij uit.

Lees ook: WK-2022: laatste test voor Marokko tegen Georgië

Over de voorbereiding van zijn team, dat op het WK in groep F zal spelen, zei de coach dat hij probeert een speelstijl toe te passen die volgens hem "past bij een speler uit de Maghreb". "Je kunt niet alles een paar maanden voor het WK veranderen. Daarom werk ik met mijn staf aan kleine veranderingen in de groep, om een aanvallend spel en een bezettingsspel te introduceren. Maar zeker niet te veel, want het moet effectief blijven," zei hij.

Lees ook: Marokkaanse aanvoerder met Palestijnse band op WK-2022?

Daarnaast sprak Walid Regragui over de kansen van Marokko en het belang van de fans in deze periode. "Het is belangrijk dat mensen ons steunen. Ik heb dit meegemaakt met Wydad. Ik weet zeker dat ons publiek er in Qatar zal zijn. Een wedstrijd in een Arabisch land is een kans om het de tegenstander moeilijk te maken. Maar we zullen iedereen blijven respecteren," besloot hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team