Zoeken

Marokkaanse aanvoerder met Palestijnse band op WK-2022?

28 september 2022 - 07:00 - Sport

©

De aanvoerders van de Arabische teams die naar wereldkampioenschap voetbal in Qatar gaan, worden via een hashtag opgeroepen een armband te dragen in de kleuren van Palestina. De hashtag gaat inmiddels viraal op sociale media.

Op Twitter creëerden gebruikers de hashtag: "#شارة_الكابتن_فلسطينية (de armband van de kapitein moet de Palestijnse vlag bevatten) die zich snel verspreidde op sociale media. Ze roepen de Arabische teams, die van 20 november tot 18 december 2022 in Qatar zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap voetbal, op om hun hun steun te betuigen aan de Palestijnen via hun aanvoerdersarmbanden.

Lees ook: Kritiek op nieuwe WK-voetbalshirt Marokko

"Als een aantal Europese teams hun aanvoerders bepaalde badges laten dragen tijdens het komende WK, waarom zouden Arabische teams dan niet de vlag van Palestina op hun armband zetten voor hun aanvoerders in WK-voetbalwedstrijden?" schreef de beroemde commentator en presentator Ayman Jada op Twitter.

Lees ook: Qatar is Marokko dankbaar

De afgelopen dagen hebben een aantal Europese landen besloten dat de aanvoerders van hun teams de Oekraïense vlag moeten dragen om hun steun te betuigen aan Oekraïne. En de aanvoerders van Frankrijk, Engeland, Nederland, Denemarken, België, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Wales en Zwitserland zullen een "One Love"-armband dragen met een hart in de kleuren van de LGBT-gemeenschap, om hun steun te betuigen tegen elke vorm van discriminatie van deze gemeenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team