Zoeken

WK Marokko-Spanje-Portugal: Chili boos op FIFA

6 oktober 2023 - 16:00 - Marokko

©

Chili, dat samen met Argentinië, Uruguay en Paraguay kandidaat was voor de organisatie van het WK-2030, is het enige land van het viertal waaraan de FIFA geen enkel voorrecht heeft gegeven. De organisatie werd toegewezen aan het trio Marokko-Spanje-Portugal, met drie wedstrijden in Zuid-Amerika. In Chili irriteert dit besluit.

Drie openingswedstrijden van het WK 2030 zullen plaatsvinden in Argentinië (Buenos Aires), Uruguay (Montevideo) en Paraguay (Asuncion). Chili, dat samen met deze drie landen een gezamenlijke kandidatuur had ingediend, werd door de FIFA uitgesloten. De Chileense president verbergt zijn woede tegenover het internationale orgaan niet. "Het spijt me dat er instituties zijn die op zo’n onserieuze en verrassende manier werken," bekritiseerde Gabriel Boric tijdens een persconferentie op woensdag. "We zullen ervoor zorgen dat we alle rechten krijgen die Chili toekomen, want je speelt niet met de nationale integriteit en de naam van Chili."

Lees ook: 2030 wordt "beste WK aller tijden"

Het staatshoofd stelde verder dat hij had gesproken met de presidenten van Paraguay en Argentinië, die beiden verklaarden dat ze niet op de hoogte waren gesteld van de beslissing van de FIFA voor de aankondiging. Ook het Chileense volk is ontevreden over het besluit van de wereldvoetbalbond. "Ik denk dat het slecht is omdat ze geen waarde hechten aan het Chileense voetbal," reageerde Abigail Rebolledo, een studente uit Santiago. "Ze zouden Chili dezelfde waarde moeten toekennen als deze andere landen, het evalueren en zich aan de oorspronkelijke overeenkomst houden."

Lees ook: WK 2030: na vijf missers slaat Marokko raak

De FIFA heeft de organisatie van het WK-2030 toegewezen aan het trio Marokko-Spanje-Portugal. Daarmee zal het toernooi voor het eerst op drie continenten worden gehouden: Afrika, Europa en Zuid-Amerika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team