Zoeken

WK 2022: Romain Saiss verklapt sleutel tot succes Marokko

31 december 2022 - 09:00 - Sport

©

Romain Saiss, de verdediger van de Atlas Leeuwen, blikt ruim twee weken na afloop van het WK 2022 terug op het verbluffende succes van Marokko en verklapt het geheim van coach Walid Regragui.

Het was een historisch toernooi met een uitzonderlijke prestatie van de Marokkaanse ploeg, die als eerste Afrikaanse ploeg de halve finales van een WK bereikte. Aanvoerder Romain Saiss, die een dijbeenblessure had opgelopen, vocht tot het einde om de nationale kleuren te verdedigen. Hij probeerde te spelen tegen Frankrijk, maar de voormalige speler van Le Havre werd in de eerste helft van het veld gehaald. Hij werd toegejuicht door alle fans in het stadion.

Lees ook: Romain Saiss is niet transfervrij

De Marokkaanse rots ging in een interview met RMC dieper in op de voorbereiding van de Atlas Leeuwen en lichtte de rol van de Marokkaanse coach Walid Regragui toe, die pas in augustus is aangetreden. "Toen coach Regragui kwam, had hij niet veel tijd om zich voor te bereiden op dit WK. Zijn boodschap en wat hij wilde voor zijn team moest snel aankomen. We hadden veel gedachtewisselingen voor het WK. Hij nam de sfeer snel op. Iedereen was zich bewust van het belang van de afspraak. Niemand speelde vals, iedereen deed zijn best, van de staf tot de spelers."

Lees ook: Clubs ruziën voor Romain Saïss

Toch verzekert Romain Saïss dat de trainerswissel riskant was. "Het was niet meteen duidelijk. Toch ging iedereen dezelfde kant op. We waren en zijn vastbesloten om grootse dingen te doen," besluit de aanvoerder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team