Zoeken

Dit denkt Marouane Chamakh van Marokkaanse WK-helden

26 januari 2023 - 11:00 - Sport

©

Marouane Chamakh, voormalige aanvaller van Marokko en Girondins Bordeaux, blikt meer dan een maand na het einde van het WK 2022 terug op het grote succes van de Atlas Leeuwen. Hij toont zich verheugd dat zoveel landen achter Marokko stonden.

Het was een historisch toernooi met een uitstekende prestatie van het Marokkaanse team. Het was het eerste Afrikaanse team dat de halve finales bereikte. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet verrast was dat ze de halve finales bereikten. Eerlijk gezegd dacht ik dat ze de groepsfase konden halen, maar de sensatie moest nog komen. Wat zij hebben gedaan is buitengewoon," zegt de voormalige Atlas Leeuw in een interview met Canal Plus Sport Afrique.

Lees ook: Einde voetbalcarrière Marouane Chamakh

Het Marokkaanse team veroverde tijdens het toernooi de harten van miljoenen mensen, die zich allemaal op de een of andere manier met hen identificeerden. de ploeg vertegenwoordigde Marokko, de Marokkaanse diaspora, Afrika, de Arabische wereld en de islamitische wereld. "Ik was verbaasd dat zoveel landen achter Marokko stonden," aldus de oud-international.

Lees ook: Einde carrière voor Chamakh: vrouw en kinderen komen eerst (foto’s)

Voor Chamakh is dit succes vooral een verdienste van bondscoach Walid Regragui. "De spelers vochten voor Marokko, voor hun families, enz.... Maar je kunt ook zien dat ze vochten voor hun coach. De boodschap die hij gaf motiveerde hen. Ik ben ook blij voor hem, want het was niet gemakkelijk om drie maanden voor het WK een team over te nemen," besluit hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team