Zoeken

Romain Saïss over sfeer na vertrek Vahid Halilhodzic

30 december 2022 - 16:00 - Sport

©

De historische prestatie van Marokko in Qatar zorgde ervoor dat de Atlas Leeuwen als eerste Afrikaanse en Arabische land de laatste vier van een WK bereikten. Voor de Atlas Leeuwen was het niet gemakkelijk om zo ver te geraken met een nieuwe coach. In augustus werd Vahid Halilhodzic ontslagen, drie maanden voor de start van het toernooi.

De sfeer met de ex-coach was ondraaglijk geworden, ook al heeft hij Marokko helpen kwalificeren voor het WK, zegt Romain Saïss, te gast op RMC. "We bereikten een punt waarop de situatie complex werd, zelfs voor hem persoonlijk, omdat hij bij elke verplaatsing in Marokko werd uitgejouwd. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de groep. Wanneer je in Marokko speelt en mensen bij het horen van zijn naam, massaal beginnen te fluiten, dan heeft dat gevolgen voor iedereen en dat leidt tot spanningen."

Lees ook: Romain Saiss is niet transfervrij

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft Vahid Halilhodzic ontslagen en plaats gemaakt voor Walid Regragui. Voor de aanvoerder van de Atlas Leeuwen was dat geen gemakkelijke taak. Maar het loonde de moeite. "Hij had niet veel tijd om zich voor te bereiden op dit WK. Wat hij voor zijn team wilde, moest snel worden overgebracht op de spelers."

Lees ook: WK 2022: Romain Saiss verklapt sleutel tot succes Marokko

Romain Saïss prees de leiderskwaliteiten van Walid Regragui, die erin slaagde elke speler nieuw vertrouwen te geven en de samenhang te herstellen. "Hij paste zich snel aan de sfeer aan. Iedereen realiseerde zich het belang van dit toernooi. We hadden weinig tijd om ons voor te bereiden. Niemand heeft fout gespeeld, iedereen heeft zijn best gedaan, van de staf tot de spelers."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team