Zoeken

Sue Wong’s unieke Marokkaanse woning in LA staat te koop (foto’s)

26 februari 2023 - 19:00 - Wereld

©

De Amerikaanse modeontwerpster Sue Wong heeft besloten om haar huis in Los Angeles, dat ze in 2021 kocht en omtoverde tot een Marokkaans paleis, te verkopen.

Wong, die van oorsprong Chinees is en bekend staat als de ontwerpster voor "alle vrouwen", heeft de woning laten aanpassen als een eerbetoon aan Marokko.

Lees ook: Voormalige "Marokkaanse kasteel" Madonna te koop

De woning van 956 m2 staat te koop voor een bedrag van 10,4 miljoen dollar. Wong betaalde 4,2 miljoen euro voor de woning en gaf 3 miljoen dollar uit om het om te vormen tot een gepersonaliseerd Marokkaans huis.

De woning beschikt over een binnentuin met een zwembad van zwarte obsidiaan en heeft twee ingangen, een aan de voorkant en een via een afgesloten privéstraat aan de achterkant. Het huis heeft in totaal vijftien kamers, waaronder zes slaapkamers, allemaal met aangrenzende badkamers, en zeven badkamers, waarvan alle wastafels en aanrechtbladen zijn geïmporteerd uit Marokko.

Lees ook: Verenigde Staten: huis omgetoverd tot exclusieve Marokkaanse riad

De ontwerpster bezocht Marokko vorige zomer en plaatste meer dan 200 bestellingen voor haar meubel- en architectonische concepten bij 36 Marokkaanse ambachtslieden in drie steden. Het resultaat is een indrukwekkend ’handgemaakt gepersonaliseerd huis’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team