Zoeken

Bekende Marokkaanse restaurants failliet in Nieuw-Zeeland

17 april 2023 - 18:00 - Wereld

©

De Marokkaanse afhaalrestaurants Dubba Dubba in Christchurch, Nieuw-Zeeland, zijn failliet gegaan vanwege een vermeende schuld van meer dan 1,1 miljoen dollar.

Volgens het register van bedrijven in New Zealand kampen Bush Inn, Moorhouse Ave en Ferrymead sinds augustus met problemen. Deze bedrijven beheren vier Dubba Dubba restaurants (ook bekend als Dubba Deluxe) in het stadscentrum, meldt Stuff. Volgens berichten van de vereffenaars was de coronacrisis erg moeilijk voor de restaurants en dwong tot een sluiting in de tweede helft van 2022. De drie de zaken zijn eigendom van Now Now Brands Limited. Adel Aberkane is de enige directeur en aandeelhouder. Now Now Brands Limited is echter niet failliet.

Lees ook: Nizar El Hajjaoui, viervoudig wereldkampioen pizza, failliet

Het faillissement van de drie bedrijven werd behandeld door Brenton Hunt van Insolvency Matters. Ze zijn hun schuldeisers 1,18 miljoen dollar verschuldigd. Het bedrijf dat eigenaar is van de Moorhouse en Ferrymead restaurants is ongeveer 310.000 dollar verschuldigd aan de fiscus, 300.000 dollar aan ongedekte schuldeisers en 62.000 dollar aan gedekte schuldeisers, als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast is ook nog 10.000 dollar verschuldigd voor salarissen van personeel en vakantiegeld.

Lees ook: Marokkaan in VS smeekt om hulp om restaurant te redden

Bush Inn kreeg ook te maken met de coronacrisis. De bankrekening van het bedrijf stond op het moment van het faillissement in het rood. Het bedrijf was zo’n 374.000 dollar verschuldigd aan gewaarborgde schuldeisers, ongeveer 80.000 dollar aan lonen en vakantiegeld van het personeel, 20.000 dollar aan de fiscus en bijna 24.000 dollar aan drie concurrente schuldeisers.

Bladna.nl