Zoeken

De razendsnelle opkomst van Pokimane, de Marokkaans-Canadese streamer

10 januari 2023 - 11:00 - Cultuur

©

In minder dan een decennium is de Marokkaans-Canadese Imane Anys, alias Pokimane, uitgegroeid van Twitch streamer tot succesvol content creator. De 25-jarige is een waar succesverhaal aan het schrijven.

Pokimane begon haar carrière als streamer op Twitch in 2013. Het platform was toen nog relatief klein en onbekend. De jonge Marokkaans-Canadese vrouw streamde meerdere games, waaronder League of Legends, Fortnite en Overwatch. Door haar persoonlijkheid, charme, positiviteit, gevoel voor humor en de interactie met haar kijkers, maakte ze snel naam. Ze bouwde een trouw en betrokken publiek op.

Lees ook: Marokkaans-Canadese streamer Pokimane nu ook op Spotify

Daarna begon Pokimane met de creatie van content op YouTube. Ze deelde vlogs, uitdagingen en andere soorten video’s. Haar werk kende meteen succes. Ze kreeg al snel een grote en toegewijde aanhang op het platform en heeft reeds meer dan 8 miljoen abonnees.

Lees ook: Marokkaans-Canadese streamer Pokimane verlaat Twitch

In de loop der jaren is Pokimane uitgegroeid tot een van de bekendste en invloedrijkste figuren in de wereld van online gaming en entertainment. Ze wordt vermeld in talrijke publicaties, waaronder Forbes en de New York Times en heeft voor haar werk talrijke prijzen en onderscheidingen gewonnen. Ze is ook regelmatig te gast in talkshows en nieuwsprogramma’s. Pokimane gebruikt haar populariteit ook om aandacht te vragen voor belangrijke sociale en culturele kwesties en is een pleitbezorger geworden voor geestelijke gezondheid en zelfzorg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team