Zoeken

Saiki Weesa van beroemde K-Pop groep trots op Marokkaanse roots

30 november 2022 - 21:00 - Cultuur

©

Tijdens een prijsuitreiking toonde Saiki Weesa, lid van de in Japan en Korea beroemd geworden Japanse K-pop band Psychic Fever of Exile Tribe, zich zeer trots op zijn Marokkaanse en Koreaanse roots.

Bij de Genie Music Awards, een evenement georganiseerd door het Koreaanse muziekplatform Genie Music, is de Japanse K-pop band Psychic Fever of Exile Tribe onderscheiden met de Next Generation Global Award. Tijdens deze gelegenheid benadrukte Saiki Weesa aka Weesa, lid van deze band, zijn Koreaanse en Marokkaanse roots.

Lees ook: French Montana trots op Marokkaanse roots (foto’s en video)

"We zijn heel gelukkig om de Next Generation Global Award te ontvangen als Psychic Fever of Exile Tribe. Ik ben een mengeling van Koreaans en Marokkaans, dus ik ben erg blij om deze prijs in Korea te ontvangen," zei de maknae, het jongste bandlid. Dit ontlokte veel reacties van internetgebruikers.

"Wow, zijn carrière is zo verrassend", "Hij ziet er goed uit", "Ook al heeft hij geen Japans bloed, het is interessant om te zien hoe ze hem een Japanse flair geven met de kleding en de stijl", "Alleen al met zijn uiterlijk zou ik zeggen dat hij een gemengde Japanse flair heeft", "Hij heeft Chanyeol vibes", "Een Japans idool die Koreaans en Marokkaans is, wat een wereldidool", "Hij heeft wereldse visuals",...

Lees ook: Komiek Gad Elmaleh trots op Marokkaanse roots (video)

Weesa is geboren in Nagoya, Japan, in 2004. Zijn vader is Marokkaans en zijn moeder Koreaans. Als kleine jongen droomde hij van een carrière zoals die van de King of Pop Micheal Jackson. In december 2017 kreeg hij bekendheid als lid van de band Crasher Kidz. In 2019 sloot hij zich aan bij de band Psychic Fever, die in juli 2022 een eerste album uitbracht.

Bladna.nl