Zoeken

Remco Evenepoel tilt zwaar aan racistische berichten tegen Oumi

5 januari 2023 - 12:00 - Sport

©

Na zijn triomf in de Vuelta a España dit seizoen, gaat Remco Evenepoel zich nu richten op de Giro d’Italia in mei. Toch is er iets dat nog belangrijker is voor hem dan zijn fietscarrière, namelijk zijn huwelijk met Oumi Rayane.

Remco Evenepoel reed een droomseizoen. Daarnaast trouwde hij met zijn geliefde Oumi Rayane op 7 oktober 2022. Ze gaven een multicultureel trouwfeest om ook de Marokkaanse cultuur van Oumi te eren. "Op de dag van het hennafeest werden twee compleet verschillende families, uit twee totaal verschillende culturen, met elkaar verenigd. Wij hebben onze ogen opgengetrokken toen we zagen hoe hecht een Marokkaanse familie is. Daar kunnen we allemaal van leren", aldus Evenepoel.

Lees ook: Oumi Rayane en Remco Evenepoel getrouwd

Het feest duurde drie dagen lang. Voorafgaand was er een hennafeest en de burgerlijke trouw. Maar hun huwelijk ging ook negatief over de tongen, en daar is het koppel toch wel wat van geschrokken. "In onze ogen is het iets heel normaal, ik had niet gedacht dat het zo’n impact zou hebben."

Lees ook: Ilhame legde bruiloft Oumi en Remco vast

Oumi krijgt sindsdien regelmatig te maken met racisme. "Remco heeft dat nooit gekend, racisme. Hij neemt het daarom vaak persoonlijk, als ik foute berichten krijg. Ik kan het beter van me afzetten. Voor ons huwelijk en voor die foto was het velen trouwens nooit opgevallen dat ik van Marokko was. Italiaans, of Spaans, dachten veel mensen. Plots is het een big thing. Voor ons is het vanzelfsprekend", aldus Oumi Rayane.

Bladna.nl