Zoeken

Wervingspraktijken Tanger Med leiden tot verontwaardiging

10 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

Zineb Simou, parlementslid van de RNI-partij, heeft de regering van Aziz Akhannouch aangesproken over vermeende exclusieve wervingspraktijken in de haven Tanger Med.

In een schriftelijke vraag aan de minister van Economische Integratie, Midden- en Kleinbedrijf, Werkgelegenheid en Vaardigheden, stelt Zineb Simou dat een oproep tot kandidaten voor 140 vacatures in de haven gericht op werknemers uit verschillende regio’s van Marokko, grote onvrede heeft gewekt bij jonge werklozen in het noorden van het land. Ze beschouwt deze beslissing als discriminerend voor de lokale bevolking en vraagt de minister of de lokale autoriteiten in de regio zijn geraadpleegd alvorens de beslissing werd genomen.

Lees ook: Marokko: 7 op 10 werknemers op zoek naar nieuwe baan (enquête)

Het parlementslid wil ook meer te weten komen over de criteria die gehanteerd zullen worden bij de selectie van de nieuwe havenmedewerkers. Ze dringt er bij de minister op aan om te verduidelijken welke maatregelen hij zal nemen om de jonge werklozen in het noorden van Marokko gelijke kansen te bieden bij de rekrutering voor de haven Tanger Med.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team