Zoeken

Snelweg Tanger Med: een gevaar voor automobilisten

15 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

De alarmerende staat van de snelweg naar Tanger Med, waar tal van ongevallen plaatsvinden, baart Salwa El Bardaï, parlementslid van de PJD-fractie, zorgen. Ze stelde hierover scherpe vragen aan minister Nizar Baraka van Waterwegen en Infrastructuur.

"Deze snelweg kent een enorm verkeer door zijn belangrijke rol in een essentiële economische zone voor het transport van personen en goederen in ons land," benadrukt El Bardaï. "De constante activiteit vereist dan ook voortdurend onderhoud. Helaas toont de huidige staat van de weg grove nalatigheid, achterstallig onderhoud en een gebrek aan respect voor de veiligheid van de weggebruikers."

Lees ook: Marokkaanse snelwegen: "vertragingen en disfuncties" baren zorgen

Het parlementslid eist van de minister "een verklaring voor de verslechtering van de snelweg Tanger Med" en dringt aan op "concrete maatregelen voor verbetering."

Lees ook: Bedreigingen en oplichting op Marokkaanse snelwegen

In februari klaagden weggebruikers al over de slechte staat van de weg. Ze spraken van een "rampzalige situatie." Losse bouten op een van de toegangswegen tot de haven van Tanger Med bleven wekenlang staan, wat leidde tot gevaarlijke manoeuvres van automobilisten, met name van vrachtwagens met exportgoederen. Doordat ze plotseling moeten uitwijken voor deze obstakels, verliezen bestuurders de controle over hun voertuig, met soms ernstige ongevallen en aanzienlijke materiële schade tot gevolg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team