Zoeken

Haven Algeciras kopieert Tanger Med

12 maart 2024 - 22:30 - Wereld

©

De haven van Algeciras in Spanje investeert fors om te concurreren met Tanger Med, die de positie van Algeciras als grootste haven in de Straat van Gibraltar heeft overgenomen.

Tanger Med is een groot succes, met moderne infrastructuur en een efficiënte bedrijfsvoering. Algeciras wil diezelfde successen behalen en investeert daarom 1,775 miljard euro in de haven. "Tanger Med investeert enorm, dus wij moeten dat ook doen", zegt Geraldo Landaluce, president van de havenautoriteit van Algeciras. "We willen op hetzelfde niveau komen wat betreft infrastructuur en capaciteit van de haven."

Lees ook: Uitbreiding Tanger Med bedreigt Spaanse havens

De Spaanse havenautoriteiten zien Tanger Med als een voorbeeld en willen hun haven op dezelfde manier moderniseren. Ödön Pàlla Sagüés, economisch en commercieel adviseur van Spanje in Rabat, benadrukt de belangrijke rol van de havens in de regio. "De waardeketens tussen Europa en Marokko, en tussen Marokko en Spanje, bestaan ​​dankzij de havens van Algeciras en Tanger Med. Zonder deze havens zouden deze handel en integratie niet mogelijk zijn", aldus Sagüés. Hij prijst Tanger Med voor diens succes en noemt de haven "een voorbeeld voor Algeciras". De havenautoriteiten van Algeciras zijn vastbesloten om te leren van Tanger Med en hun haven te moderniseren om zo weer de concurrentie aan te kunnen gaan.

Lees ook: Uitbreiding Tanger Med bedreigt Spaanse havens

De samenwerking tussen Marokko en Spanje op het gebied van havens is niet alleen belangrijk voor de economie, maar ook voor de geplande organisatie van het WK voetbal 2030. Landaluce is optimistisch over de samenwerking en de kansen die dit evenement biedt. "We hebben een goede basis en er is veel hoop", zegt hij. "Er zullen veel mensen en voertuigen komen en we zijn er trots op dat we samen kunnen werken om dit evenement tot een succes te maken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team