Zoeken

Werkstraf voor Utrechtse Ibrahim die dochtertje rode peper deed eten

18 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

De politierechter in Utrecht heeft de 36-jarige Ibrahim I. uit Veenendaal veroordeeld tot een werkstraf 60 uur waarvan de helft voorwaardelijk en het betalen van 250 euro schadevergoeding. De rechtbank achtte het bewezen dat de man zijn 6-jarige dochtertje heeft mishandeld.

De signalen over mishandeling kwamen via de moeder en de instantie Veilig Thuis. De Veenendaler heeft het meisje twee jaar geleden in haar gezicht geslagen en heeft haar als straf een rode peper op laten eten, schrijft het AD.

Lees ook: Souad mishandelde jarenlang man en dochter in Utrecht

De ouders van het meisje zijn inmiddels gescheiden en de vader kan zijn dochter enkel zien aan de hand van een zwaar bevochten omgangsregeling. Hij ontkent de beschuldigingen en zegt dat hij het kind nooit iets heeft misdaan. Volgens hem verzint zijn ex-vrouw de verhalen om hem in een negatief daglicht te stellen en de uitbreiding van de omgangsregeling tegen te gaan. Hij zegt ook bedreigt te worden door de familie van zijn ex.

Het OM eiste een werkstraf van 180 uur en 1000 euro schadevergoeding. Maar volgens zijn advocaat gaat het hier over een complexe vechtscheiding waarbij je de moeder niet als een neutrale getuige in deze zaak kan zien. Hij vond dat de rechter de verklaring van de moeder uit het bewijs moest schrappen en vroeg om een complete vrijspraak.

Lees ook: Marokkaanse verdacht van zware kindermishandeling in Veenendaal

De politierechter zag in de verklaring van het dochtertje voldoende bewijs voor mishandeling door de vader. Hij sprak de Veenendaler vrij van een groot deel van de beschuldigingen en kwam daarom ook tot een lagere werkstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team