Zoeken

Twee Marokkaanse dorpen bij mooiste ter wereld

24 december 2022 - 21:00 - Marokko

©

Twee Marokkaanse dorpen staan op de lijst van de mooiste dorpen ter wereld. Ze worden door de Wereldorganisatie voor Toerisme bekroond tot "Best Tourism Villages 2022".

De Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) heeft voor het tweede keer haar lijst bekendgemaakt van de beste toeristische dorpen ter wereld. UNWTO heeft in totaal 32 dorpen uitgekozen. Zell am See en Wagrain (Oostenrijk) bezetten de eerste twee plaatsen. Zij worden gevolgd door Puqueldón (Chili), Dazhai en Jingzhu (China), Choachí (Colombia), Aguarico en Angochagua (Ecuador), Choke Mountains Ecovillage (Ethiopië) en Mestia (Georgië). Voor Marokko werden de dorpen Ksar El Khorbat en Moulay Bouzerktoune aangewezen als "Beste Toeristische Dorpen".

Lees ook: Hassan II moskee in Casablanca is mooiste moskee ter wereld

De prijs is een erkenning voor plattelandsbestemmingen die toerisme omarmen als motor voor ontwikkeling en nieuwe mogelijkheden voor werkgelegenheid en inkomen, en tegelijkertijd de waarden en producten van de gemeenschap behouden en bevorderen. Het initiatief erkent ook dorpen voor hun inzet voor innovatie en duurzaamheid in al zijn aspecten.

Lees ook: Majorelletuin in top 5 mooiste tuinen ter wereld

De landen konden tot 28 juni 2022 hun kandidaat-dorpen inzenden. UNWTO ontving in totaal 136 aanmeldingen uit 57 lidstaten, waarbij elk land drie kandidaten mocht indienen. "De prijs voor beste toeristische dorpen toont aan dat het toerisme kan bijdragen aan de diversificatie van de economie en kansen kan bieden aan iedereen, ook buiten de grote steden", aldus de UNWTO.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team