Zoeken

WK-2022: Raja-supporters solidair met Algerijnen

9 april 2022 - 21:00 - Sport

©

De fans van voetbalclub Raja Casablanca toonden zich afgelopen weekend solidair met de Algerijnen. Hun land werd uitgeschakeld in de play-offs voor de FIFA-wereldbeker 2022 in Qatar.

Algerije zal niet kunnen deelnemen aan de FIFA-wereldbeker 2022, die in november op het programma staat. Het land werd in de wedstrijd tegen Kameroen in Blida tijdens de extra tijd uitgeschakeld.

Lees ook: RedOne onthult liedje voor WK-2022 in Qatar (video)

Tijdens de wedstrijd tussen Raja Casablanca en Entente Sétif in de Afrikaanse Champions League op zondagavond, hebben de fans van Raja Casablanca hun solidariteit getoond door een prachtige tekening te maken, meldt TSA. Op de tribunes klonk een slogan van broederschap. "Khawa-Khawa, ma binatnach 3dawa" (broeders, er is geen vijandschap tussen ons), eenstemmig gezongen door Marokkaanse en Algerijnse fans.

Op sociale media uitten Raja-fans ook zware kritiek op de Gambiaanse scheidsrechter, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de uitschakeling van het Algerijnse team. Ze deelden beelden waarop de Algerijnse middenvelder van de Saoedische club El Feth, Sofiane Bendebka te zien is, die zijn doelpunt viert door het gebaar van de VAR na te bootsen in verwijzing naar de scheidsrechter Gassama, die het doelpunt van Islam Slimani voor hands annuleerde.

Lees ook: Bondscoach Marokko "klaar om WK-uitdaging aan te gaan"

Dit blijk van solidariteit werd toegejuicht door de duizenden Algerijnse fans die aanwezig waren voor de wedstrijd, die eindigde in een 1-0 overwinning voor Raja.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team