Zoeken

Vakantie Riyad Mahrez in Marokko zorgt voor ophef in Algerije

29 mei 2022 - 11:00 - Sport

©

De vakantie van de Algerijnse international Riyad Mahrez in Marokko, is het mikpunt van veel kritiek op Algerijnse sociale media. Mahrez zal ook afwezig zijn tijdens de twee komende wedstrijden van de Fennecs.

Minder dan een week nadat zijn club voor de achtste keer in zijn geschiedenis de Premier League-titel heeft gewonnen, is de Algerijnse international Riyad Mahrez naar Marrakech afgereisd om er zijn vakantie door te brengen met zijn familie.

Lees ook: Hakim Ziyech vergeleken met Riyad Mahrez

Mahrez is toe aan een pauze, maar zijn vakantie valt duidelijk niet in de smaak bij de supporters van de Algerijnse ploeg en hij blijkt ook afwezig te zullen zijn bij de volgende wedstrijden van de Fennecs tegen Oeganda en Tanzania, die respectievelijk op 4 en 8 juni doorgaan in Algiers en Dar Essalam. De wedstrijden maken deel uit van de kwalificaties voor de Afrika Cup 2023.

Zijn afwezigheid wordt officieel gerechtvaardigd door gezondheidsredenen. "De Algerijnse voetbalbond heeft op donderdag 26 mei 2022 een medisch rapport ontvangen van de Engelse club Manchester City, waarin staat dat Mahrez niet in staat is om deel te nemen aan het volgende trainingskamp en aan de twee volgende wedstrijden van de selectie," aldus de Algerijnse voetbalbond in een verklaring.

Lees ook: Riyad Mahrez maakt einde aan controverse: "Mijn moeder is Marokkaanse"

Algerijnse fans hebben hier veel moeite mee, op sociale media krijgt Mahrez veel kritiek en ook de slechte prestaties van het Algerijnse elftal zijn nog steeds niet vergeten. Zowel de mislukking op de laatste Afrika Cup als de uitschakeling in de kwalificatieronde voor de Wereldbeker 2022, blijken nog steeds niet verteerd te zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team