Zoeken

FIFA prijst Vahid Halilhodzic, de "tovenaar"

15 april 2022 - 18:20 - Sport

©

Enkele maanden voor het WK 2022 in Qatar heeft de FIFA een artikel gewijd aan de Marokkaanse voetbalcoach Vahid Halilhodzic en hem "een van de meest markante coaches van zijn generatie" genoemd.

"Tovenaar Vahid Halilhodzic haalt een nieuw kunstje uit", luidt een artikel van de FIFA over de coach van de Atlas Leeuwen, die als een zeldzaam specimen wordt beschouwd omdat hij erin slaagde een vierde land voor het WK te kwalificeren. "De Bosnische coach heeft overal waar hij is geweest uitstekende resultaten behaald", aldus de wereldvoetbalbond. Er wordt gewezen op de rijke en gevarieerde carrière van Halilhodzic. In 1997 won hij het Marokkaanse kampioenschap en de CAF Champions League met Raja Casablanca, meldt Hespress.

Lees ook: Vahid Halilhodzic ontslagen vanwege vete met Ziyech?

Na zijn vertrek uit Ivoorkust werd Vahid Halilhodzic aangesteld als coach van het Algerijns voetbalelftal. Hij slaagde erin de Fennecs te kwalificeren voor de Wereldbeker. Hetzelfde presteerde hij met Japan toen hij als eerste eindigde in de kwalificatiegroep voor Rusland 2018. Toch kreeg hij de kans niet om de ploeg naar het toernooi te leiden, want hij werd drie maanden voor de aftrap ontslagen omwille van een cultuurschok.

Vahid, die nu 69 is, slaagde erin Marokko voor het tweede jaar op rij te kwalificeren voor een internationaal voetbalkampioenschap. "Halilhodzic is erin geslaagd een jonge en ambitieuze groep te vormen door professionals met ervaring op topniveau, zoals Yassine Bounou, Romain Saïss, Youssef En-Nesyri en Achraf Hakimi, te combineren met hoopgevende talenten op zoek naar erkenning, zoals Azzedine Ounahi, Imran Louza, Zakaria Abuukhlal en Ryan Mmaee", aldus de FIFA.

Coach Vahid is echter niet zeker over zijn toekomst bij de Atlas Leeuwen, ondanks zijn goede resultaten. Velen geven de coach de schuld van het feit dat sommige spelers om "disciplinaire" redenen werden weggestuurd. Er wordt ook van overal druk uitgeoefend om spelers als Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en zelfs Abderrazak Hamdallah terug te laten keren.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond organiseert ontmoeting met Halilhodzic, Ziyech en Mazraoui

"De enige vraag op dit ogenblik is of hij nog in functie zal zijn wanneer het WK in november begint. Als het antwoord ’ja’ is, moeten de Atlas Leeuwen misschien worden toegevoegd aan de lijst van teams waarnaar we goed moeten kijken," concludeert de FIFA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team