Zoeken

Marokkaanse humorist Jamel Debbouze beschuldigd van complot tegen Algerije (video)

2 mei 2022 - 11:00 - Sport

©

Algerije is wanhopig op zoek naar een zondebok. Na de beschuldigingen aan het adres van de Gambiaanse scheidsrechter, Bakary Gassama, tijdens de play-offs voor het WK 2022 tussen de Fennecs en het Kameroens voetbalelftal, komt nu ook de Frans-Marokkaanse komiek Jamel Debbouze in het vizier van de Algerijnse pers.

Jamel Debbouze is betrokken bij het falen van de Algerijnse nationale ploeg, zegt Mohamed Khazrouni, een voormalige Algerijnse international en columnist voor het Algerijnse televisiekanaal Al-Bilad. Volgens hem heeft de Gambiaanse scheidsrechter Bakary Gassama banden in Frankrijk en werd hij door de Frans-Marokkaanse komiek beïnvloed tijdens de play-offs tussen Algerije en Kameroen, voor de wereldbeker 2022.

Lees ook: WK-2022: Raja-supporters solidair met Algerijnen

"Jamel Debbouze organiseert het ’Festival du Rire de Marrakech’, hij staat dicht bij de Koning en heeft nauwe banden met Lekjaa (voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond). Hij is een invloedrijk persoon en woont in Parijs en Gassama heeft banden in Frankrijk... Ik ben geen specialist in scheidsrechterszaken, maar wij, als atleten, hebben onze informatie", zegt Khazrouni. Hij is ervan overtuigd dat het hoofd van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, Jamel Debbouze gevraagd heeft om deze "coup" te plegen, omdat hij de strafschop van Youcef Belaili niet zou hebben "verteerd". De strafschop zette Algerije toen op voorsprong tegen Marokko tijdens de Arab Cup of Nations.

Lees ook: Jamel Debbouze maakt selfie met Koning Mohammed VI en de Franse president

Algerije, dat door Kameroen werd uitgeschakeld in de play-offs voor het WK van 2022 in Qatar (21 november tot 18 december), kan deze nederlaag maar moeilijk loslaten. De Algerijnse voetbalbond (FAF) heeft beroep aangetekend bij de FIFA om de wedstrijd over te kunnen spelen. In afwachting van de beslissing van het bestuur van de internationale voetbalorganisatie, doen een aantal Algerijnen, net zoals de coach van de Fennecs, zeer controversiële uitspraken.

Bladna.nl