Zoeken

Bondscoach Marokko "klaar om WK-uitdaging aan te gaan"

4 april 2022 - 09:40 - Sport

©

België, Kroatië en Canada: de loting van de FIFA voor het WK-2022 heeft een bijzonder moeilijke groep F voor Marokko geselecteerd. De coach van de Atlas Leeuwen, Vahid Halilhodzic, is zich bewust van de taak die zijn ploeg te wachten staat, maar zegt dat hij klaar is om om de uitdaging aan te gaan.

Marokko neemt het op het WK achtereenvolgens op tegen Kroatië, België en Canada. "Natuurlijk is het een moeilijke loting met de vice-wereldkampioen, België als nummer drie van het vorige WK en de beste Noord-Amerikaanse ploeg van dit moment. In elk geval zit er geen klein land in deze groep", verklaarde Halilhodzic tijdens een perspunt.

Lees ook: WK-2022: tegenstanders Marokko bekend

Als bondscoach van Algerije nam Halilhodzic het tijdens de eerste speeldag van het WK-2014 al op tegen België. "Met Algerije leverden we in Brazilië bijna een grote prestatie tegen Duitsland, ik ga opnieuw hetzelfde proberen met Marokko. We speelden ook tegen België en leidden tot de 72e minuut, we verloren pas aan het einde van de wedstrijd, ook al was België de grote favoriet. Alles is mogelijk, je moet erin durven geloven. Zelfs als je speelt tegen grote voetballanden met uitzonderlijke spelers", zegt de bondscoach van Marokko.

Lees ook: Noussair Mazraoui reageert op WK-kwalificatie Marokko

"Het zijn stuk voor stuk geweldige ploegen met uitzonderlijke spelers en zelfs als ze slecht spelen kunnen ze nog altijd winnen, omdat sommige spelers nu eenmaal het verschil kunnen maken. Maar we hebben niets te verliezen en we zullen proberen om een bijzondere prestatie neer te zetten. Nogal een programma!" concludeert Vahid Halilhodzic.

Bladna.nl