Zoeken

Zullen wereld-Marokkanen deze zomer naar Marokko kunnen?

13 april 2020 - 21:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Veel in het buitenland gevestigde Marokkanen vragen zich af of ze de zomervakantie in Marokko zullen kunnen doorbrengen gezien de actuele sanitaire crisis.

"Marokkanen in het buitenland zullen vanaf 30 juni Marokko binnen mogen om hun familie te bezoeken, in het kader van de zomeroperatie Marhaba 2020", leest men in een bericht dat massaal via WhatsApp werd verspreid. Maar de bron van het bericht is niet bekend en de autoriteiten hebben de informatie niet bevestigd.

"Ik kreeg dit bericht woensdag 8 april op WhatsApp van een nicht in Marokko. Dit bericht lijkt met juist maar toch blijft er een twijfel bestaan. Intussen werk ik op afstand en geniet ik van de momenten die ik thuis doorbreng. We hebben sowieso geen keuze.", zegt Sarah, 26-jarige Marokkaanse die al 16 jaar in België woont.

De Franse president Emmanuel Macron had vrijdag laten weten dat de autoriteiten overwegen om de verplaatsingen binnen de Schengen zone tot september sterk te limiteren. Reden daarvan is de vooruitgang van de coronavirus epidemie in heel de wereld.

Spanje liet intussen ook weten dat het land mogelijk gesloten zal blijven voor buitenlandse toeristen tijdens de zomerperiode. Daardoor zal de doorgang van miljoenen Marokkanen die gewoonlijk met de auto of de bus naar Marokko reizen, niet mogelijk zijn. Spanjaarden zullen vermoedelijk ook het land niet uit mogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team