Zoeken

Nog steeds onduidelijkheid over zomeroperatie Marhaba 2020

20 juni 2020 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De jaarlijkse zomeroperatie "Marhaba" voor wereld-Marokkanen die de vakantie in Marokko komen doorbrengen, moest oorspronkelijk op 5 juni van start gaan maar werd door de coronacrisis uitgesteld.

Marokkaanse media berichten over een start van de zomeroperatie op 15 juli. De Marokkaanse autoriteiten weigeren voorlopig echter een datum vrij te geven voor de heropening van de grenzen, het luchtruim voor internationale vluchten en het begin van Marhaba 2020.

Wel zijn zowel in Spanje als in Marokko de voorbereidingen voor de zomeroperatie volop aan de gang. Rabat gaat dit jaar de voorkeur geven aan de havens van Nador, Tanger stad en Tanger Med en weigert Sebta en Melilla bij de organisatie van Marhaba te betrekken.

L’Economiste bericht dat Sebta ook niet aan de zomeroperatie wenst deel te nemen vanwege de coronapandemie. Madrid is niet blij met deze beslissing en heeft aan de lokale regering in de enclave laten weten dat dergelijke besluiten enkel door de centrale administratie mogen worden genomen.

Wereld-Marokkanen die deze zomer ondanks de coronacrisis toch naar Marokko wensen te reizen zullen tevens vooraf een bootticket moeten boeken, dit om een veilige oversteek te kunnen garanderen waarbij rekening wordt gehouden met de sociale afstand. Ook zullen alle reizigers die zich in Marokko begeven een coronatest moeten ondergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team