Zoeken

Wereld-Marokkanen kunnen deze zomer niet via Spanje reizen

10 april 2020 - 13:00 - Wereld

©

Marokkanen uit Europa die gewoonlijk via Spanje naar Marokko reizen voor de zomervakanties, zullen deze zomer de reis hoogstwaarschijnlijk niet kunnen maken.

De Spaanse autoriteiten overwegen om alle grenzen dicht te houden tijdens de zomerperiode. Deze mogelijkheid wordt momenteel door de Spaanse regering besproken. Dat bericht het Spaans blad ABC.

Meerdere regeringsbronnen hebben bevestigd dat de sluiting van de grenzen en de weigering van buitenlandse toeristen serieus wordt overwogen. Gevolg daarvan is dat Marokkanen dit jaar niet via Spanje zullen kunnen reizen.

Daarnaast wordt ook gedacht om Spanjaarden het land niet uit te laten om het lokaal toerisme te helpen. Spanje verwelkomde vorig jaar 82 miljoen toeristen.

Het Zuid-Europees land denkt vanaf eind april de opgelegde lockdown in de strijd tegen de coronavirus epidemie te verlichten. Toch zullen verplaatsingen tussen steden sterk beperkt blijven, ook met het openbaar vervoer, en zullen de afstandsnormen en de hygiënische regels worden behouden.

Al deze maatregelen zullen in de komende weken door de Spaanse regering worden bevestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team