Zoeken

Wereld-Marokkanen opgelicht door vastgoedbedrijf in Casablanca

23 augustus 2021 - 12:40 - Marokko

©

In Casablanca hebben tientallen mensen een protestactie georganiseerd voor de zetel van het vastgoedbedrijf "Bassatine Bouskoura". De groep wordt van oplichting beschuldigd.

De ontevreden klanten van de groep kwamen donderdag samen om te protesteren tegen de "oplichting en diefstal van hun eigendommen". Dat bericht Al Aomk, eraan toevoegend dat oneerlijke vastgoedontwikkelaars nog steeds heel actief zijn, ondanks de maatregelen die tegen dergelijke praktijken zijn genomen.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedfraude in Nador

Volgens de demonstranten dateert de oplichting uit 2017. Allen wachten al bijna vijf jaar op de sleutels van hun woningen, die reeds zijn betaald en door Bassatine Bouskoura moesten worden gebouwd.

De demonstranten komen uit het buitenland en uit verschillende regio’s van Marokko. Ze zwaaiden met vlaggen en spandoeken en riepen de autoriteiten op om een oplossing te vinden voor deze situatie.

Lees ook: Politici en ambtenaren betrokken bij vastgoedschandaal in Marrakesh

Een van de deelnemers vertelde aan het medium dat hij "is komen demonstreren tegen de vertraging in de levering van de appartementen", benadrukkend dat "de verantwoordelijken van het project zich schuldig hebben gemaakt aan speculatie door klanten te dwingen aangifte te doen bij de Belastingdienst voor bedragen die niet in overeenstemming zijn met de werkelijke prijs".

Meerdere klachten werden tegen het vastgoedbedrijf ingediend bij de rechtbank en de veiligheidsdiensten zonder dat er iets werd gedaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team