Zoeken

Kenitra wil Marokkaanse diaspora verleiden

12 augustus 2021 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In het kader van de nationale dag voor Marokkanen die in het buitenland wonen, werd op het hoofdkantoor van de provincie Kenitra een infobijeenkomst georganiseerd voor wereld-Marokkanen.

Op initiatief van gouverneur Fouad M’Hamdi, van de provincie Kenitra, had de bijeenkomst als doel de diaspora alle faciliteiten te bieden voor een betere integratie in het sociaal-economische weefsel, door de aanmoediging van innovatie en investeringen. Het thema van de conferentie was: "De rol van in het buitenland wonende Marokkanen bij de implementatie van het nieuwe ontwikkelingsmodel".

Lees ook: Geldoverdrachten Marokkaanse diaspora stijgen met 50%

Tijdens zijn toespraak zei de gouverneur dat deze dag "een gelegenheid is voor uitwisseling met economische, sociale en culturele actoren", meldt MAP. Volgens M’Hamdi is het ook een kans om "de banden tussen Marokkanen in het buitenland en hun land van herkomst te consolideren en hun rol bij de sociaaleconomische ontwikkeling van het koninkrijk te benadrukken".

Hij prees ook het potentieel van de provincie Kenitra. Dat potentieel zorgt ervoor dat het een aantrekkelijke economische pool is voor investeerders op verschillende gebieden, getuige het geïntegreerde industriële platform Atlantic Free Zone en de industriële pool van de groep PSA Peugeot-Citroën.

Lees ook: Marokko: directe investeringen door wereld-Marokkanen gedaald in 2020

De aanwezige wereld-Marokkanen vertelden aan MAP dat de organisatie van deze infobijeenkomst hen in staat stelt om hun zorgen te bespreken. Ze hebben veel vragen met betrekking tot de vereenvoudiging van de administratieve procedures en willen de verschillende procedures beter begrijpen, met name de procedures voor investeringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team