Zoeken

Notaris cel in voor oplichting van 11 miljoen dirham

7 mei 2022 - 16:20 - Sport

©

Een notaris is in Salé door de politie gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen voor oplichting en vertrouwensmisbruik.

De notaris wordt ervan verdacht met het geld te zijn verdwenen van 24 van zijn klanten. Hij werd gearresteerd na verschillende klachten van slachtoffers. Hij zou in totaal 11,24 miljoen dirham hebben verduisterd.

Lees ook: Wereld-Marokkanen door notaris opgelicht in Marrakech

Alle slachtoffers hadden een beroep gedaan op de notaris voor de verkoop van percelen. De notaris ontving het geld van de kopers in naam van de verkopers, die vervolgens niets meer van hem vernamen, meldt Assabah. Toen het de slachtoffers niet meer lukte de notaris te contacteren, besloten ze de zaak voor de rechter te brengen.

Lees ook: Tanger: notaris en zijn vrouw in de gevangenis

De procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Salé heeft de zaak in behandeling genomen. De notaris werd gearresteerd. Hij vertelde tijdens zijn verhoor dat hij het geld had gebruikt "om een aantal dossiers te regelen". Hij overtuigde echter niet en werd in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd voor vertrouwensmisbruik en oplichting. Zijn proces gaat in de loop van deze maand van start.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team