Zoeken

Operatie Marhaba 2021: voorwaarden voor vergoeding bootovertocht

9 juli 2021 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Er is iets meer bekend over de voorwaarden en de modaliteiten voor de aanvraag van een vergoeding voor de bootovertocht, die bestemd is voor in het buitenland wonende Marokkanen die op vakantie gaan naar Marokko tijdens de operatie Marhaba 2021. Het Ministerie van Uitrusting en Vervoer en het Ministerie van Financiën, hebben gezamenlijk een decreet met betrekking tot deze kwestie gepubliceerd in het Staatsblad.

Veel wereld-Marokkanen kiezen sinds 15 juni voor een reis over zee naar Marokko. Om hun verblijf aangenamer te maken, heeft de Marokkaanse regering besloten hen een uitzonderlijke vergoeding toe te kennen. Marokkanen die in het buitenland wonen en over zee naar Marokko reizen in de periode van 15 juni tot 30 september, kunnen beroep doen op deze uitzonderlijke vergoeding.

Lees ook: Veerdienst Portugal-Tanger definitief geannuleerd

Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen moeten wereld-Marokkanen een Marokkaans paspoort of identiteitskaart hebben of een officieel document kunnen voorleggen waaruit blijkt dat zij de Marokkaanse identiteit hebben en in het buitenland wonen. Ook een retourbiljet en een officieel document waaruit blijkt dat de minderjarige begunstigde onder voogdij staat, worden vereist. Al deze informatie moet worden verstrekt via het elektronische portaal dat voor dit doel is gecreëerd door het Directoraat voor Koopvaardij, dat valt onder het Ministerie van Uitrusting en Vervoer.

De vergoeding is bij wijze van uitzondering in het leven geroepen om wereld-Marokkanen te steunen die in het kader van de operatie Marhaba 2021 een retourreis over zee maken. Ter verduidelijking wordt in het gemeenschappelijk besluit onderstreept dat deze compensatie zal worden betaald door middel van een bankoverschrijving naar een rekening bij een Marokkaanse bank. Het Directoraat Koopvaardij behoudt zich evenwel het recht om voor andere betalingswijzen te kiezen.

Lees ook: Wereld-Marokkanen krijgen compensatie voor bootovertocht

De vergoeding is vastgesteld op 1000 dirham voor tickets van minder dan 250 euro. Wanneer de prijs van het ticket 250 euro overschrijdt wordt een toeslag van 5 dirham voor elke extra euro gerekend. Ook zijn de referentieprijzen van retourtickets met een auto verlaagd tot 995 euro voor een gezin van 4 personen voor de langeafstandsroutes en tot 450 euro voor middellange afstandsroutes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team