Zoeken

Koning Mohammed VI vergemakkelijkt ook bootovertocht voor wereld-Marokkanen

14 juni 2021 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Koning Mohammed VI heeft de Stichting Mohammed V voor solidariteit opdracht gegeven een speciaal systeem op te zetten aan boord van de schepen die de overtocht verzorgen tussen Europa en Marokko, om Marokkanen die in het buitenland wonen bij te staan en hen de beste voorwaarden voor de overtocht en de aankomst te garanderen.

Het koninklijk kabinet laat in een persmededeling weten dat dit "apparaat tot doel heeft tijdens de overtocht alle administratieve, douane- en gezondheidsformaliteiten te vergemakkelijken, zodat de reis, de aankomst en het verblijf in Marokko op een veilige en soepele manier verlopen".

Bovendien blijven volgens het koninklijk kabinet de andere traditionele modaliteiten voor opvang- en bijstand van de Stichting Mohammed V voor solidariteit, in Marokko en in het buitenland, van kracht.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt daling prijzen vliegtickets

Voorts zijn aan de ambassades en consulaten-generaal van Marokko in het buitenland instructies gegeven om zich voor deze operatie te mobiliseren, aldus het bericht. Zij worden opgeroepen alle consulaire en administratieve procedures te vergemakkelijken die Marokkaanse medeburgers en buitenlanders die Marokko wensen te bezoeken nodig hebben en doeltreffend op hun verzoeken en verwachtingen in te gaan.

Enkele uren eerder droeg de vorst de nationale maatschappijen, waaronder Royal Air Maroc, op een commercieel gebaar te maken om Marokkanen die in het buitenland wonen in staat te stellen "tegen redelijke prijzen" naar Marokko te reizen. Er werd inmiddels aan de oproep voldaan, de luchtvaartmaatschappij heeft haar tarieven geactualiseerd met tickets vanaf 120 euro heen en terug.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team