Zoeken

Wedstrijd tegen Guinee mogelijk in Marokko gespeeld

7 september 2021 - 11:20 - Sport

©

Na het uitstel van de wedstrijd Marokko-Guinee, die op maandag 6 september in Conakry gepland stond, worden veel vragen gesteld over de plaats waar deze zal worden gespeeld. Bondscoach Vahid Halilhodzic sluit niet uit dat het duel in Marokko wordt gehouden.

De Atlas Leeuwen moesten maandag in de Guinese hoofdstad Conakry tegen Guinee spelen in de kwalificatiereeks voor het WK-2022 in Qatar. De wedstrijd werd voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de staatsgreep die zondag door het leger in het Afrikaans land werd gepleegd.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Guinee uitgesteld, Atlas Leeuwen vast in hotel na staatsgreep

De spelers en de staf van het Marokkaans elftal zaten zondag vast in hun hotel. Ze keerden in de nacht van zondag naar Marokko dankzij een tussenkomst van Koning Mohammed VI.

Bondscoach Vahid Halilhodzic verklaarde aan het Frans sportblad l’Equipe dat de wedstrijd mogelijk in Marokko zal worden gehouden. "De wedstrijd is al afgelast. Er werd mij verteld over de mogelijkheid om de wedstrijd in Marokko te spelen, maar ik weet het niet zeker", aldus de coach. Hij sprak ook over de sterke mobilisatie van de Marokkaanse autoriteiten om zijn team in staat te stellen naar Marokko terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team