Zoeken

Wedstrijd Marokko-Guinee uitgesteld, Atlas Leeuwen vast in hotel na staatsgreep

6 september 2021 - 10:00 - Sport

©

De kwalificatiewedstrijd van de Atlas Leeuwen tegen Guinee die maandag in het Lansana Conté stadion in Conakry moest worden gespeeld, is door de politieke instabiliteit in het land uitgesteld. Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond zondag bekendgemaakt.

In een verklaring meldt de Afrikaanse voetbalbond (CAF) dat de wedstrijd voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Reden daarvan is de staatsgreep die zondag werd gepleegd en waarbij de president van Guinee, Alpha Condé, volgens militaire bronnen werd vastgezet.

Lees ook: Marokko boekt zege tegen Soedan in WK-kwalificatie

"De politieke en veiligheidssituatie in Guinee is heel onstabiel en wordt nauw in het oog gehouden door de FIFA en de CAF. Om de veiligheid te waarborgen van de spelers en de officials van de wedstrijd tussen Guinee en Marokko, die op maandag 6 september in Conakry gepland stond, hebben de FIFA en de CAF besloten om de wedstrijd uit te stellen. Informatie over een nieuwe datum zal later worden gecommuniceerd", aldus een verklaring van de twee voetbalbonden.

De spelers en de staf van het Marokkaans elftal zitten vast in hun hotel en doen het naar omstandigheden goed volgens een bron van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Bondscoach Vahid Halilhodzic hoopt zo snel mogelijk het land te kunnen verlaten en naar Marokko terug te keren met zijn team.

Lees ook: Vahid Halilhodzic wil Marokko kwalificeren voor WK

"We weten niet echt wat er buiten het hotel gebeurt. We horen sinds 10 uur ’s ochtends schieten. Het presidentieel paleis is echt niet ver van ons, en volgens mij is er niet veel volk op straat. Ik zag soldaten de straat rennend oversteken. We weten niets. De spelers zijn niet gerustgesteld, iedereen maakt zich zorgen, dat is zeker. Ik ben dit gewoon, voor mij is dit minder problematisch. Maar de situatie is bizar. De Marokkaanse autoriteiten, inclusief Koning Mohammed VI, doen er alles aan om ons te helpen.", verklaarde Halilhodzic in een telefonisch gesprek vanuit zijn hotel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team