Zoeken

Watervallen in Marokko bij indrukwekkendste ter wereld

14 januari 2024 - 23:30 - Marokko

©

De Ouzoud-watervallen in Marokko, met een hoogte van 110 meter, zijn de grootste van Noord-Afrika en behoren tot de meest indrukwekkende watervallen ter wereld.

Deze watervallen, gelegen in de provincie, op ongeveer 150 kilometer van Marrakech, op 1060 meter hoogte in het Hoge Atlasgebergte, zijn een natuurlijk wonder. De naam "Ouzoud", wat ’het eten van olijven’ betekent, is afgeleid van de omliggende olijfbomen die de lagune omringen waar bezoekers een duik kunnen nemen.

Lees ook: Watervallen Ouzoud krijgen facelift

De Kalandula-watervallen in Angola, met een hoogte van 105 meter, behoren ook tot de grootste in Afrika. De beste tijd om deze watervallen te bezoeken is tijdens het regenseizoen, van september tot mei. Ook de Salto Ángel in Venezuela, met een hoogte van 979 meter en gelegen in het Canaima National Park, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en behoort tot de meest indrukwekkende watervallen ter wereld.

In Zuid-Afrika bevinden zich de Tugela-watervallen in het Royal Natal National Park, die bij zonsondergang een adembenemend uitzicht bieden. Met een hoogte van 947 meter zijn ze de op één na hoogste watervallen ter wereld. De Yosemite-watervallen in de Verenigde Staten, met een hoogte van 739 meter en gelegen in het gelijknamige nationale park, staan sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn een van de meest indrukwekkende in Noord-Amerika.

Lees ook: Ouzoud bij mooiste watervallen ter wereld

Ten slotte zijn er de Nohkalikai-watervallen in India, met een hoogte van ongeveer 350 meter. Gelegen nabij de stad Cherrapunji, een van de natste plaatsen op aarde, worden deze watervallen gevoed door regenwater en zijn ze minder krachtig tijdens het droge seizoen in december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team