Zoeken

Watervallen Ouzoud krijgen facelift

2 november 2023 - 09:00 - Marokko

©

De renovatie van het toeristische gebied van de Ouzoud watervallen staat hoog op de agenda van de Raad van de Groepering van Territoriale Collectiviteiten van de Hoge en Midden Atlas van Azilal. Hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd.

Er is 150 miljoen dirham vrijgemaakt voor de voltooiing van de renovatie van het toeristische gebied van de Ouzoud watervallen. Deze beslissing volgt op de goedkeuring van een partnerschapsovereenkomst door de genoemde raad tijdens een bijeenkomst in oktober. Deze goedkeuring is in lijn met de inspanningen om toeristische locaties in de regio te verbeteren en zo de aantrekkelijkheid en zichtbaarheid van de provincie op de toeristische markt te versterken.

Lees ook: Ouzoud bij mooiste watervallen ter wereld

Bekend als de mooiste en hoogste watervallen van Marokko, zijn de Ouzoud watervallen - wat in het Berbers ’waterval van olijfbomen’ betekent - zo’n 110 meter hoog en verdeeld over drie niveaus. Ze zijn gelegen in een pittoreske geologische locatie van de Tissakht rivier, op een hoogte van 1060 meter in het Atlasgebergte. Dit toeristische trekpleister ligt dichtbij de stad Azilal, 120 kilometer van Beni Mellal en 150 kilometer ten noordoosten van Marrakech. De lokatie behoort tot het Werelderfgoed van de UNESCO.

Lees ook: Solo reizen: Marokkaanse stad in wereldtop 3

Naast deze goedkeuring hebben de raadsleden ook groen licht gegeven voor een partnerschap voor de renovatie van de gemeente Taguelft voor een bedrag van 30 miljoen dirham, evenals overeenkomsten voor het upgraden van het centrum van de gemeente Ait Majden en voor de levering van machines aan de Raad van de Groepering van Territoriale Collectiviteiten van de Hoge en Midden Atlas van Azilal om de provincie toegankelijker te maken en ter voorbereiding op de winter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team