Zoeken

Suite Marokkaanse paleis in wereldtop

20 januari 2024 - 08:00 - Marokko

©

Een suite van La Mamounia, vijfsterrenhotel gelegen in een voormalig koninklijk park in Marrakech, is opgenomen in de lijst van de 50 beste suites ter wereld.

Robb Report, een Amerikaans tijdschrift gericht op luxe levensstijl, heeft Al Mamoun, de grootste suite van La Mamounia, opgenomen in zijn lijst van de 50 mooiste hotelsuites, penthouses en zelfs treinwagons.

Lees ook: Marokkaanse luxe: twee hotels in Marrakech in wereldtop

Met een oppervlakte van 212 m² onderscheidt deze suite zich door zijn decoratie, die een mix is van oosterse en Moorse stijlen met Aziatische accenten. Het heeft zijn plek in de ranglijst te danken aan zijn charme, authenticiteit en de kwaliteit van de geboden service.

"Om terug te gaan in de tijd tot de oorsprong van het hotel in 1923, verblijf in de Al Mamoun suite, bestaande uit twee slaapkamers en twee badkamers. Gevuld met antiek, kunstwerken, zellige, rijke stoffering, ingelegde tafels en kroonluchters, mengt het oosterse ornamenten met barok in wat een decoratieve primeur moet zijn," schrijft het tijdschrift.

Ashley Isaacs Ganz, oprichter en CEO van The Artisans of Leisure, raakte betoverd door Al Mamoun. "Deze prachtige suite zal altijd een van mijn favoriete suites ter wereld blijven. (...) De interieurs kunnen wedijveren met de beste historische locaties van Marokko. Er is ook een enorm terras met uitzicht op de beroemde tuinen van het hotel," zegt ze.

Lees ook: Europees Parlement: Marokko schonk verblijven in La Mamounia

Om de ranking samen te stellen, heeft de jury van Travel Masters de wereld rondgereisd op zoek naar zeldzame en authentieke parels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team