Zoeken

Ruim 90% waterputten in Marokko illegaal

17 juli 2022 - 11:00 - Marokko

©

Na de dood van de kleine Rayan is de telling van en het toezicht op waterputten in Marokko van start gegaan. De resultaten daarvan zijn nu bekend. In het koninkrijk is meer dan 90% van de waterputten niet goedgekeurd.

Meer bepaald 91% van de waterputten in het hele land zijn illegaal, zei minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water, dinsdag in een toespraak voor de Kamer van volksvertegenwoordigers. De telling werd uitgevoerd door de waterschappen, in coördinatie met de plaatselijke autoriteiten.

Lees ook: Marokko: SOS om waterverspilling door cannabisteelt te stoppen

Om het probleem op te lossen zal binnenkort een loket worden geopend om het verlenen van vergunningen voor het boren van putten te vergemakkelijken, zo kondigde de minister aan. Dit probleem vormt ook een belemmering voor het ministerie om de exacte hoeveelheid water vast te stellen die in plattelandsgebieden wordt gebruikt.

Lees ook: Marokko: gebrek aan regen veroorzaakt plattelandsvlucht (video)

Met betrekking tot de vrijwaring van de watervoorziening, verklaarde de minister dat er maatregelen zijn getroffen, waaronder de oprichting van een stuurgroep die de uitvoering van de geplande projecten op de voet moet volgen en oplossingen moet voorstellen, rekening houdend met de ontwikkeling van de watersituatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team