Zoeken

Wapenarsenaal ontdekt bij Italiaanse maffiabaas en medewerker van Taghi

5 maart 2023 - 17:00 - Wereld

©

De Italiaanse politie heeft bij de Napolitaanse maffiabaas Raffaele Imperiale een grote hoeveelheid wapens gevonden. Het arsenaal bestond uit tachtig wapens, waaronder drie kalasjnikovs, een granaat en meer dan 5000 kogels van verschillende kalibers. De wapens lagen verborgen onder de vloer van Imperiale’s garage.

Imperiale werd in 2021 opgepakt in Dubai. Hij is lid van de Camorra, de Napolitaanse maffia, en was lange tijd één van de meest gezochte maffiabazen van Italië. In december besloot hij samen te werken met de Italiaanse justitie in ruil voor een strafvermindering. Sindsdien legde hij verklaringen af die mogelijk ook belastend kunnen zijn voor andere criminelen. Volgens de autoriteiten is hij een sleutelfiguur in de internationale drugshandel en witwasserij.

Lees ook: Ridouan Taghi: "Niets te maken met prinses Amalia"

De maffiabaas had ook contacten in het Nederlandse drugsmilieu en werkte samen met Ridouan Taghi. Hij coördineerde vanuit Dubai een drugslijn tussen Nederland en Italië. Vrachtwagens met meer dan 1500 kilo cocaïne reden naar Italië, en keerden naar Nederland met miljoenen euro’s in contanten, waarvan een deel bestemd was voor de zoon van Taghi.

Lees ook: Neef-advocaat Ridouan Taghi tot 5,5 jaar cel veroordeeld

In 2016 kwam Imperiale in het nieuws toen hij twee vermiste Van Gogh-schilderijen in huis bleek te hebben. Hij had de werken, met een geschatte waarde van 50 miljoen elk, gekocht van dieven die ze in 2002 uit het Van Gogh Museum in Amsterdam hadden gestolen.

Bladna.nl