Zoeken

Vechtpartij na Marokko-Congo: Walid Regragui betuigt spijt

22 januari 2024 - 16:30 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui betreurt de vechtpartij die uitbrak na afloop van de wedstrijd tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo (1-1) op zondag 21 januari.

"Dit gebeurt in voetbal. Ik heb veel respect voor Mbemba," verklaarde Regragui tijdens de persconferentie na de wedstrijd, in een poging om de gemoederen te bedaren. Hij suggereerde dat adrenaline mogelijk een rol speelde in Mbemba’s reactie. Regragui benadrukte dat zowel Marokko als Congo geen goede indruk hebben achtergelaten en dat de situatie wellicht escaleerde door de hitte en oplopende spanningen. Hij bevestigde dat er geen problemen zijn tussen Mbemba en hemzelf of het team.

Lees ook: Marokko speelt gelijk tegen sterke Congo

De Congolese coach Sébastien Desabre wees op de fysieke vermoeidheid van de spelers en de daaruit voortvloeiende frustraties aan beide kanten. "Het zijn wedstrijden van mannen, dus dat is normaal. Dat maakt het juist mooi. Er zijn spanningen, maar die zijn nu afgenomen," lichtte hij toe.

De aanloop naar de confrontatie tussen Marokko en Congo werd gekenmerkt door gespannen uitspraken. De Congolese aanvoerder Chancel Mbemba had voorafgaand aan de wedstrijd gezegd: "Tegen Marokko gaan we ten strijde. Het is al een finale op zich." Deze opmerkingen wezen al op een mogelijke confrontatie. Na het laatste fluitsignaal mondde een handdruk tussen Mbemba en Regragui uit in een verhitte woordenwisseling en uiteindelijk een vechtpartij waarbij spelers van beide teams betrokken raakten.

Lees ook: Controversiële viering: Walid Regragui verdedigt Azzedine Ounahi

Youssef En-Nesyri, duidelijk boos op Mbemba voor het gebrek aan respect jegens zijn coach, probeerde de confrontatie aan te gaan, maar werd tegengehouden door teamgenoot Yassine Bounou. Ook Fouzi Lekjaâ, de president van de Marokkaanse voetbalbond, greep in om de gemoederen te bedaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team