Zoeken

Walid Regragui neemt risico’s tegen Zuid-Afrika

15 juni 2023 - 12:00 - Sport

©

De wedstrijd van Marokko tegen Kaapverdië diende als test voor Walid Regragui. Imran Louza, Ismael Kandouss en Abderazzak Hamdallah hebben hun debuut gemaakt. Het duel resulteerde ook in een beter overzicht van zijn ploeg. De bondscoach is blij met zijn keuze en zou de strategie opnieuw willen inzetten voor de wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Ondanks de heersende ontevredenheid wil Walid Regragui de uitdagingen van het einde van het seizoen niet negeren, zoals bijvoorbeeld de vermoeidheid van de spelers. Hij overweegt daarom om soortgelijke maatregelen te treffen voor de volgende wedstrijd tegen Zuid-Afrika, door bijvoorbeeld middenvelder Sofyan Amrabat niet op te roepen. Deze laatste heeft dit seizoen meer dan 55 wedstrijden gespeeld en zit in de transferfase. De Marokkaanse bondscoach motiveert zijn beslissing door de noodzaak om zijn spelers te sparen en te beschermen tegen het risico op blessures.

Lees ook: Marokko-Kaapverdië: reactie Walid Regragui na 0-0 gelijkspel

Het plan van Regragui voor de komende wedstrijd is niet alleen gericht op het sparen van zijn spelers. De coach wil ook experimenteren met nieuwe strategieën in de wedstrijd tegen Bafana Bafana, het Zuid-Afrikaans voetbalelftal, zelfs al loopt dit af in een nederlaag. Volgens hem is het nu gewoon een ideaal moment om veranderingen door te voeren en zijn kennis van het team te verdiepen.

Lees ook: De nieuwe ambities van Walid Regragui

Naast Sofyan Amrabat zouden andere steunpilaren van het Marokkaans elftal, zoals Youssef En-Nesyri, Yassine Bounou en Achraf Hakimi ook rust kunnen krijgen. Het doel van de riskante maar beheerste strategie is om Regragui een compleet beeld te geven van het elftal in de aanloop naar september, een periode waarin veel op het spel staat voor de Atlas Leeuwen.

Bladna.nl