Marokko verslaat Sierra Leone in oefenduel

11 januari 2024 - 22:00 - Sport

©

In aanloop naar de Afrika Cup in Ivoorkust heeft het Marokkaanse voetbalelftal een overtuigende overwinning behaald in hun laatste oefenwedstrijd. In het Stade Auguste-Denise van San-Pedro versloegen ze Sierra Leone met 3-1.

Youssef En-Nesyri opende de score voor Marokko in de 30ste minuut. Sofiane Boufal vergrootte vijf minuten later de voorsprong met een tweede doelpunt voor Marokko. Na de rust wist En-Nesyri zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren, wat de stand op 3-0 bracht.

Sierra Leone wist de score in de 11e minuut te openen, maar ondanks deze goede start, eindigde de wedstrijd met een 3-1 overwinning voor Marokko.

Met deze overwinning op zak, begint Marokko aan zijn avontuur op de Afrika Cup. De Atlas Leeuwen spelen hun eerste wedstrijd tegen Tanzania op 17 januari, gevolgd door een confrontatie met de Democratische Republiek Congo op 21 januari. Hun laatste groepswedstrijd is tegen Zambia op 24 januari.