Zoeken

Walid Regragui beste coach van het jaar?

26 december 2022 - 22:00 - Sport

©

Walid Regragui is de eerste Arabische en Afrikaanse bondscoach die de halve finale van een WK bereikt. Hij is daarom genomineerd voor de prijs van "Beste bondscoach van het jaar" door de International Federation of Football History & Statistics (IFFHS).

Naast Walid Regragui werden ook de Franse bondscoach Didier Deschamps, finalist op het WK in Qatar, en de Kroatische bondscoach Zlatko Dalić, die derde eindigde met zijn team op het WK, genomineerd. Lionel Scaloni, coach van het Argentijns elftal, winnaar van het WK-2022, staat bovenaan de lijst.

Lees ook: Heeft Brazilië interesse in Walid Regragui?

Walid Regragui is geen onbekende in de voetbalwereld. De voormalige Marokkaanse international begon zijn coach carrière als assistent van het Marokkaans elftal en bracht zes jaren door bij FUS Rabat. Daarna ging hij naar Qatar voor een korte periode bij Al-Duhail en keerde terug naar Marokko om leiding te geven aan Wydad Casablanca. Hij heeft talrijke trofeeën gewonnen, zoals het Marokkaans kampioenschap, de Troonbeker, het kampioenschap van Qatar, de CAF Champions League en verschillende andere persoonlijke onderscheidingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team