Zoeken

Walid Regragui wil nu Afrika Cup winnen

20 december 2022 - 10:00 - Sport

©

Marokko kijkt na zijn succesvolle deelname aan het WK al naar de toekomst. De volgende doelstelling van bondscoach Walid Regragui is de Afrika Cup 2023.

De Marokkaanse coach keek tijdens een persconferentie terug op zijn eerste ervaring op een WK-finale en prees het fantastische avontuur van de Atlas Leeuwen. "Deze groep zal voor altijd in het geheugen gegrift blijven staan omdat het de voetbalwereld heeft verbaasd door zijn frisheid", verklaarde Walid Regragui.

Lees ook: WK 2022: Walid Regragui teleurgesteld maar trots op zijn spelers

Gezien hetgeen wat is bereikt en de indruk die dit evenement heeft achtergelaten, sluit de bondscoach niet uit dat de Wereldbeker in de komende jaren door Marokko kan worden gewonnen. "Het doel van de Afrikanen en Marokkanen is om ooit de Wereldbeker te winnen. We hebben laten zien dat we daartoe in staat zijn. De wedstrijden werden beslist door kleine dingen", aldus de coach.

Lees ook: Bondscoach Walid Regragui tikt spelers op de vingers

Maar eerst moet het team dat hij leidt zijn uitzonderlijke prestatie in Qatar herhalen op continentaal niveau. In deze context bevestigde Regragui dat de volgende uitdaging voor het Marokkaanse team de Afrika Cup in 2023 zal zijn. Alleen dan kan deze groep spelers aanspraak maken op de "beste generatie" in het Marokkaanse en Afrikaanse voetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team