Zoeken

Waarschuwing voor Marokkaanse gasflessen in Sebta

2 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

De brandweer van Sebta doet een "dringende" oproep aan de bevolking en aan instellingen, om de Marokkaanse gasflessen die sinds de sluiting van de grenzen in de stad zijn achtergelaten, naar behoren te ontruimen om eventuele explosies te voorkomen.

Sinds de sluiting van de grenzen in maart 2020 zijn meer dan 6000 Marokkaanse gasflessen in Sebta achter gebleven, aldus de brandweer van de stad. De inwoners van Sebta kopen liever Marokkaanse gasflessen vanwege de betaalbare prijs van 4 euro, in vergelijking tot de Spaanse die 14,5 euro kosten. Alle voorraden zijn inmiddels opgebruikt en aangezien herbevoorrading niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen, hebben veel consumenten zich tot de plaatselijke onderneming gewend en de Marokkaanse gasflessen laten staan.

Lees ook: Marokko: stormloop op gasflessen

Duizenden van die gasflessen worden op straat, op illegale stortplaatsen en in containers achtergelaten door de inwoners van Sebta die niet meer hopen op een snelle heropening van de grenzen. Maar deze houding stelt hen bloot aan mogelijk ontploffingsgevaar, waarschuwt de brandweer van Sebta. "Je hoeft geen chemisch ingenieur te zijn om je voor te stellen wat een detonatie van een van deze licht ontvlambare cilinders zou kunnen veroorzaken," zeggen ze.

Geconfronteerd met dit veiligheidsrisico doet de brandweer beroep op de bewoners om de gasflessen in erkende centra te deponeren. Tevens verzoeken zij de instellingen die bij de behandeling en de controle van deze explosieve elementen betrokken zijn, alle nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om te voorkomen dat de gasflessen tot ontploffing komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team