Zoeken

Marokko: gasflessen ouder dan 40 jaar uit de handel genomen

11 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

Gasflessen ouder dan 40 jaar worden uit de handel genomen in Marokko. De regering heeft besloten ze te verbieden om de vele ongelukken die ze veroorzaken te voorkomen.

Verkozenen hebben de verouderde gasflessen in het vizier. Ze zijn een bron van vele dodelijke ongevallen, wegens hun vervaldatum of het bestaan van fabricagefouten. Daarom willen ze dat deze niet langer worden gebruikt, meldt het dagblad Al Massae. Daarom heeft de regering een leeftijdsgrens gesteld van 40 jaar voor flessen van 12 kg en 30 jaar voor die van 3 kg.

Minister Aziz Rebbah van Uitrusting, Vervoer en Logistiek, heeft aangekondigd dat alle gascilinders die niet aan deze verordening voldoen, zullen worden verboden en vernietigd.

Gasflessen zullen nu eerst aan een technische controle onderworpen worden voordat zij in de handel worden gebracht. Deze controles bestaan uit zorgvuldige onderzoeken tijdens de fabricage en sterkteproeven om te waarborgen dat de cilinder bestand is tegen druk, naast de reeds verplichte hydraulische tests na de productie en tijdens de fasen van gebruik, aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team