Zoeken

Grenzen Marokko met Sebta en Melilla blijven tot 31 augustus gesloten

25 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

De grenzen van Marokko met Sebta en Melilla, twee Spaanse enclaves in het noorden van het koninkrijk, blijven nog zeker tot 31 augustus 2021 gesloten. Dat meldt het Spaanse ministerie van Buitenlandse zaken in een verklaring op zaterdag.

Het besluit om de Tarajal en Bni Nssar grensovergangen tot eind volgende maand gesloten te houden, werd zaterdag in het officieel staatsblad van Spanje gepubliceerd.

Beide grensovergangen zijn al sinds 13 maart 2020 gesloten vanwege de wereldwijde gezondheidscrisis. Zolang de grenzen gesloten blijven mogen Spanjaarden in geen geval Spanje verlaten via de twee enclaves.

Lees ook: Marokko dreigt grens met Sebta definitief te sluiten

Marokko maakt gebruik van de sluiting van de grenzen om de grensovergang bij Sebta te versterken met de aanleg van accordeonhekken. Het koninkrijk wil daarmee een nieuwe migratiecrisis voorkomen. In mei waren duizenden migranten vanuit het koninkrijk de enclave binnen gekomen, wat de reeds bestaande politieke crisis tussen beide landen heeft verergerd.

De betrekkingen tussen Marokko en Spanje zijn aanzienlijk verslechterd nadat Spanje Polisario-leider Brahim Ghali tot zijn grondgebied had toegelaten om daar medische zorg te krijgen. Ook hebben Marokko en het Iberische buurland onenigheid over de Sahara-kwestie en de Marokkaanse claim op de steden Sebta en Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team