Zoeken

Doden en gewonden bij vuurgevecht tussen Marokkaans leger en Polisario

30 januari 2021 - 10:40 - Marokko

©

Er vond opnieuw een vuurgevecht plaats tussen de Marokkaanse strijdkrachten (FAR) en de Polisario-milities in de Tifariti-zone. In een rapport meldt het Forum voor steun aan de onafhankelijken van Tindouf (Forsatin), verschillende doden en gewonden onder de milities.

De situatie in de bufferzone werd ondanks de aanwezigheid van toezichthouders van de Minurso, begin deze week verstoord door een aanval van de Polisario. In een verklaring zegt Forsatin dat de reactie van het Marokkaans leger resulteerde in de vernietiging van verschillende militaire materialen.

Het Forum wijst er ook op dat het Marokkaanse leger zware menselijke en materiële schade heeft veroorzaakt bij de Polisario-milities. Naar verluidt werden meerdere gewonden overgebracht naar het ziekenhuis van Tindouf.

"We zijn diep bedroefd over het lot van de martelaren die door de leiders van Polisario werden gedwongen wapens te dragen en te vechten in de gelederen van hun milities", betreurt het Forum. "Het front neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de ellende die de Sahrawi-families worden aangedaan".

Bladna.nl