Zoeken

Sahara: hoge militair Polisario gedood door Marokkaanse drone-aanval

10 april 2021 - 15:00 - Marokko

©

Volgens het persbureau SPS van het Saharaanse ministerie van Defensie is de commandant van de gendarmerie van het Polisario-front gedood door een Marokkaanse drone. De Marokkaanse overheid heeft nog niet gereageerd op dit bericht.

In het persbericht van de SPS wordt vermeld dat "de commandant van de nationale gendarmerie, de martelaar Addah Al-Bendir, dinsdag op het ereveld is gevallen, waar hij op een militaire missie was in de bevrijde zone van Rouss Irni, in Tifariti." Het bericht heeft nog geen dag op de website van de SPS gestaan. Waarom het ’s avonds alweer van de website is gehaald is niet bekend.

Het Algerijnse persbureau APS heeft een interview met een hooggeplaatste militaire functionaris van de Polisario gepubliceerd over deze kwestie. De anonieme bron vertelt dat Al-Bendir zich in 1978 heeft aangesloten bij het Polisario-front en dat hij daadwerkelijk is omgekomen bij een Marokkaanse drone-aanval. De aanval zou hebben plaatsgevonden in de regio Tifariti en zou een vergelding zijn geweest voor een aanval van de separatisten op de Marokkaanse verdedigingslinie de buurt van het dorp Bir Lahlou.

Hoewel er vanuit Rabat nog geen officieel bericht is gekomen over de drone-aanval, wordt er op de onofficiële Facebookpagina van het Marokkaanse leger (FAR) "FAR-Maroc Forum" wel gesproken over een legeroperatie waarbij verschillende hoge legerfunctionarissen van het Polisario-front zouden zijn gedood. De leider van de Polisario, Brahim Ghali, zou ook aanwezig zijn geweest op de locatie van de drone-aanval maar zou niet zijn omgekomen, meldt AFP.

Sinds het Marokkaanse leger en het Polisario-front elkaar op 13 november 2020 elkaar de oorlog verklaarden, verschijnen er met regelmaat persberichten van de SPS over grote verliezen die het Marokkaanse leger zou hebben geleden. Het is echter zelden gebeurd dat deze informatie is bevestigd door de Marokkaanse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team