Zoeken

Marokkaans leger versterkt verdedigingsmuur in de Sahara

3 april 2021 - 15:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger (FAR) is in de afgelopen maanden zeer actief geweest in het grensgebied met Algerije. Er zijn onder andere werkzaamheden verricht om de zand barrière in de Sahara te verlengen om de veiligheid van de Marokkaanse verdedigingsmuur te verzekeren.

Onlangs is de zogeheten Twizky-verdedigingsmuur met 50 kilometer verlengd, waardoor het nu aansluit op de bestaande zandmuur tussen Guerguerat en het Rikz-gebergte, meldt het tijdschrift Jeune Afrique.

De werkzaamheden komen voort uit de militaire interventie van het Marokkaanse leger in het grensgebied bij Guerguerat in november van het vorige jaar. Toen werden de separatisten van het Polisario-front, die het verkeer tussen Marokko en Mauritanië blokkeerden, uit het gebied verjaagd.

Ook is de Marokkaanse krijgsmacht erin geslaagd om een belangrijk toegangspunt tot het Marokkaans grondgebied in het Orekziz-gebergte te blokkeren. Hierdoor zijn de strijders van het Polisario-front gedwongen om via de Algerijnse verdedigingslinie de regio binnen te dringen.

Bladna.nl