Zoeken

Marokkaans leger vernietigt voertuig Polisario

9 januari 2021 - 10:40 - Marokko

©

De Royal Armed Forces hebben een voertuig van de Polisario, dat wapens vervoerde nabij het grensgebied met Mauritanië, vernietigd. Het voertuig werd gedetecteerd door het radarnetwerk ten oosten van de veiligheidsmuur.

Er werden verdachte gedragingen van Polisario-milities gedetecteerd in de regio Farissi, bij de oostelijke as van de verdedigingsmuur, meldt de website Akhbarona. De Royal Armed Forces reageerden in overeenstemming met hun strikte instructies en vernietigden een voertuig van het type 4x4 met wapens aan boord.

Dezelfde bron voegt eraan toe dat er geen informatie is weerhouden over de menselijke verliezen die aan de zijde van de milities zijn geregistreerd, en benadrukt ook dat de separatisten van het Polisario-front sinds de oprichting van het veiligheidscordon een aantal sporadische aanvallen hebben gepoogd zonder succes.

Het veiligheidscordon, dat over een afstand van 14 kilometer langs de Mauritaanse grens loopt, stelde de Koninklijke Strijdkrachten in staat om de goederen- en mensenstroom veilig te stellen en de vijandige gedragingen van de Polisario in de gaten te houden.

Bladna.nl