Zoeken

VS geeft positief reisadvies voor Marokko

12 juni 2021 - 16:20 - Wereld

©

Volgens het federale agentschap Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in de Verenigde Staten is Marokko een land met een "laag niveau van besmetting met het coronavirus". De Amerikaanse gezondheidsorganisatie heeft zijn internationale reisadviezen bijgewerkt.

Uit de bijgewerkte gegevens van het CDC over internationale reizen blijkt dat Marokko, inclusief de Saharaanse provincies, een bestemming is met een laag risico op een coronavirusbesmetting.
Marokko staat in het document van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie afgebeeld met de bijbehorende provincies van de Marokkaanse Sahara. Hiermee wordt door het CDC navolging gegeven aan het Amerikaanse besluit om de soevereiniteit van Marokko over de Sahara te erkennen op 10 december 2020.

Lees ook: "Voor de Verenigde Staten is Marokko betrouwbaarder dan Spanje"

De lijst van het CDC bestaat uit 55 landen waar veilig naartoe kan worden gereisd. Ook voor onder andere Australië, China, Senegal en Israël is een positief reisadvies afgegeven voor Amerikanen.

Een aanvullend advies van de gezondheidsfunctionarissen van het CDC is om alleen volledig gevaccineerd naar de landen op de lijst af te reizen en om de lokale gezondheidsregels, zoals het dragen van mondmaskers en afstand houden, op te volgen.

Algerije is één van de landen waarvan het CDC de Amerikanen afraad om naartoe te reizen omdat er niet genoeg informatie beschikbaar is over de epidemiologische situatie. Ook Afghanistan, Soedan, Tadzjikistan en enkele eilanden in de Stille Oceaan worden genoemd als landen die niet transparant zijn over de communicatie van hun officiële statistieken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team