Zoeken

Marokko geen veilig land volgens de Verenigde Staten

30 november 2020 - 18:00 - Wereld

©

Het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) heeft verschillende Afrikaanse landen, waaronder Marokko, ingedeeld op risiconiveau 3. Voor de landen die in deze categorie zijn ingedeeld geeft de Amerikaanse gezondheidsorganisatie een negatief reisadvies omdat de kans om er besmet te raken met het coronavirus groot zou zijn.

Het Amerikaanse federale agentschap voor de bescherming van de menselijke gezondheid en veiligheid in de Verenigde Staten kent vier risiconiveaus in hun classificatiesysteem voor reisadviezen tijdens de pandemie. Marokko is ingeschaald in de op een na hoogste categorie van landen waarvan de kans op een besmetting wordt aangeduid als ’hoog.’ Het CDC raadt internationale reizigers af om naar Marokko te reizen en eventuele geplande reizen uit te stellen, meldt Challenge.

Ook geeft het Amerikaanse bureau aan dat het Marokkaanse gezondheidssysteem ’beperkt’ is, waardoor buitenlandse bezoekers aan hoge risico’s worden blootgesteld bij een corona-besmetting. Het is te verwachten dat de toestand van het gezondheidssysteem ook na de pandemie in toenemende mate een rol zal gaan spelen in de keuzes die toeristen zullen maken.

De aankondiging van het CDC komt voor Marokko op een ongelukkig moment, nu het koninkrijk juist bezig is om de zwaar getroffen toerisme-sector nieuw leven in te blazen. Marokko is lang niet het enige Afrikaanse land dat zwaar te lijden heeft onder de totale instorting van het toerisme. Onder andere Egypte, Tunesië, Kenia en Tanzania hebben hier ook mee te maken. Alleen Mauritius wordt nog geclassificeerd als een land met een gematigd risico voor toeristen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team